Aperitive si snackuri: Aperitive cu legume ( 23 retete )
Vinete umplute cu legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1437) Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se cresteaza incomplet in patru. Se fierb in apa cu sare si se scurg bine. Se introduce zarzavatul tocat marunt si fiert inabusit prin despicaturile vinetelor, dupa care se dau la cuptor, acoperite cu untdelemn si cu rosiile curatate de pielita.
Drob de vinete(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1639) Vinetele se curata, se taie cubulete si se fierb, se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste. Apoi se amesteca totul si se pune intr-o tava de cozonac tapetata, se da la cuptor pana capata o crusta la suprafata.
Ciuperci cu cascaval(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1167) Se aleg "palariile" ciuprcilor, se curata de coaja subtire dupa care se spala cu mare atentie pentru a nu se rupe. Se unge tava cu unt sau ulei, dupa care se pun ciupercile. Se adauga cascaval ras (numai in palaria ciupercii, nu si pe langa), sare si piper. Se pun la cuptor circa 20 min. la foc potrivit.
Ciuperci umplute cu branza de oi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1914) Se curata ciupercile, se spala si se desprind picioarele. Acestea se toaca cu cutitul, foarte marunt, se pun intr-o cratita la foc impreuna cu 25 g unt si laptele, lasand sa fiarba pana scade toata zeama. Dupa ce s-a racit se amesteca cu branza bine framantata, mararul, oul si restul de 25 g unt. Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile (palariile). Se asaza intr-o tava bine unsa cu ulei si se dau la cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute.
Ciuperci umplute cu creier(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1361) Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza. Picioarele ciupercilor se curata si ele, se spala, se taie bucatele mici si se prajesc cu 1 ½ lingura de unt pana se inmoaie bine. Intre timp se fierbe creierul in apa sarata, se curata de pielita, se zdrobeste si se freaca bine cu oul. In pasta obtinuta se pun ciupercile prajite, patrunjelul, piperul, putina sare si se amesteca bine. Se umplu ciupercile(palariile) cu aceasta compozitie, se presara peste fiecare putin pesmet, se stropeste cu restul de unt topit, se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se dau la cuptor pentru 20-25 minute
Ciuperci umplute de post(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1325) Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spala in apa cu putina lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se aseaza ciupercile intr-o cratita si se pune in fiecare un praf de sare si o lingurita de ulei. Se acopera si se tin la foc pana se inmoaie. Separat se toaca marunt cotoarele si se inabuse cu putina sare si ulei. Cand s-au inmuiat bine si au scazut, se dau deoparte sa se racoreasca, se amesteca cu foi de patrunjel tocat marunt, piper, si se umplu ciupercile racorite.
Cartofi umpluti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1608) Se coc cartofii. Cand sunt gata, se scot se taie in jumatati si se scobesc. Miezul se zdrobeste si se amesteca cu restul de ingrediente. Cu amestecul obtinut umplem cartofii si ii asezam intr-o tava unsa. Se rade deasupra branza sau cascaval si se pune putin unt pe fiecare. Se dau la cuptor sa se rumeneasca putin.
Friganele de cartofi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3269) Se curata cartofii cruzi si se rad pe o razatoare cu gauri mai mari. Se scurg in mana, se adauga sare, piper si putin patrunjel verde tocat. Se pregateste un aluat de clatite din 2 oua, pentru 1/2 kg de cartofi curatati. Se amesteca cu cartofii. Se ia din compozitie cu lingurita si se toarna in untura fierbinte. Se rumenesc vreo 10 minute pe o parte si pe alta.
Chiftelute cu cartofi fierti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3516) Din ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici care se prajesc in untdelemn.
Chiftele de cartofi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1458) Cartofii curatati de coaja se dau prin razatoarea mica si se pun intr-un castron. Se adauga ouale si faina si se amesteca bine. Se adauga sarea, piperul si verdeturile si se pun (cu lingura sau linurita) la prajit in ulei incins. Se prajesc circa 5-10 min. in functie de marimea chifteleor.